Nagyon sok képet láttam már erről csodálatos és egyszerű süteményről, itt a László nap, gondoltam meglepem vele a férjem. Sikerült. Eredetileg szilvával kellett volta készülnie, de most éppen apró gyümölcs volt kéznél. Legközelebb nektarinnal próbálkozom.
225 gr hideg vajat, 32 dkg lisztet ( én fele-fele finom és réteslisztet használtam), egy kiskanál cukrot és egy kiskanál sót összegyúrtam, folpackba csomagoltam és két órára a hűtőbe tettem. Kivéve, kőr alakúra nyújtottam, pitesütőbe tettem. Megszórtam negyedelt eperrel, ribizlivel, málnával, áfonyával, majd a tészta szélét szépen ráhajtogattam. Megszórtam szeletelt mandulával és a 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 35 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihűlt pakoltam rá még a maradék gyümölcsből és megszórtam porcukorral.
