Volt két foglyom, no nem bilincsben, hanem nylon zacskóban a fagyasztóban. Már nagyon kifelé állt a lábuk, így bekerültek a fazékba. Tettem mellé pár csirkemell csontot. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, majd amikor eljött az ideje, megszabadítottam a habjától. Fűszergolyóba tettem babérlevelet, borst, borókát, gyömbért, kurkumát és a húsok mellé tettem, majd magára hagytam hajnalig, 3- as fokozaton. Ekkor este 11 óra volt.
Reggel 6 órakor ébredtem, bezöldségeltem, megsóztam, s ismét magára hagytam. Természetesen a zöldségek a tálban megmosva várták a sorsukat, úgy is mint a sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, kelkáposzta, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma és az összekötözött zöldek.
Reggel már csak a csiga tésztát főztem ki, délben pedig a leszűrt levessel tálaltam.