Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Hokkaidó tökből krémleves

2020. október 20. - Erika Stelázsija

Kétesélyes volt a dolog, a férjemnek vagy ízlik, vagy nem. Beleszeretett, mint annó belém. Sűrű vendég lesz a tányéron!
Megmostam, levágtam a tetejét, kikapartam a magot mindkét feléből, majd 180 fokos sütőben, 40 percig sütöttem. Amíg sűlt egyik serpenyőben egy kis tökmagot pirítottam, a másikban pedig egy kis fej vöröshagymát, ebbe kapartam ki a tök felek belsejét. Kevés “ összepirítás” után sóztam, kapott egy kis borst és nyakon öntöttem jó sűrű házi tejszínnel. Egy - két rottyantás és már jött is a merülő turmix, leves a héjába, tökmag a tetejére. No de nem tökmag olajjal, hanem balzsamecet krémmel pöttyöztem. Különlegesen finom, a megszokottól teljesen eltérő ízű leves lett belőle!

img_5520.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr7516245614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gombakomba 2020.10.21. 16:15:09

A hokkaido tok heja is fogyaszthato.
En leveshez csak levagom a szarat, kikaparom a magjait, hejaval egyutt felkockazom es nemi vizben megfozom.
Vegen turmixolas es izesites kedv szerint (so, cukor, mez, tejszin, fuszerek stb.)

gombakomba 2020.10.21. 16:16:13

@Hunyadi_János11: Mar hogyne lenne. A vegen irja, hogy kulonosen finom.

Örömhernyó 2020.10.21. 16:19:05

@Hunyadi_János11: A legtöbb családban megvannak a szerepek. Gendernek megfelelő ételt süt, főz a nő.
A férfi meg grillezik, bográcsol, haveroktól szerzett pisztrángot süt, pecázás eredményeként hazakerült halat boncol, vadász ismerőstől származó nyúl, őz, vaddisznó húsát vagdalja és sütögeti.
Amúgy meg van ahol csak a nő főz. Az én párom (egy nő) egyáltalán nem főz, de szereti a jó ételeket, ő inkább fizet étteremben ezért, de maga nem főz. Ezen eleinte csodálkoztam, de hát elég pénzt keres, ideje kevés, inkább mással foglalkozik szabadidejében.
Én férfi létemre is jobban főzök, mint az eddigi partnereim, barátnőim, élettársaim nagy része. Egyetlen lány volt az életemben, aki tudott és szeretett is főzni.

Azt meg a család dönti el, hogy valami marad vagy megy. Kivéve ha csak magára főz az ember. Apám főzött olyan csípős ételeket, amiket senki más nem evett meg, nem lett vele népszerű a családban.

Örömhernyó 2020.10.21. 16:31:28

@gombakomba: Igen, a japán töknek a héja is ehető, itt Ázsiában gőzölve készítik és adják zöldségként ételek mellé, meg persze levest is csinálnak belőle, de nem sütik meg előtte, mint az európaiak, nem használnak fűszereket és emiatt inkább tejes, tejszínes, semmilyen ízű itt a sütőtökleves. Egy étteremben volt szerencsém belelátni a készítésébe: fagyasztott sütőtökpüré, tejszín, forró víz. Itt Ázsiában ennyi a sütőtökkrémleves. Se íze, se bűze, de az ázsiaiaknak ez teljesen megfelel.
süti beállítások módosítása