Ausztráliában, a Csendes óceán partján, egy étteremben, kukorica lisztbe forgatva sütik, pálcikán tálalják. Ennél finomabbat, mint a frissen szedett és sütött kagyló.....van, de nem sok. Persze csak annak, aki szereti a tengeri herkentyűket. Mi szeretjük!
Öt-hat krumplit megpucoltam, sós vízben megfőztem, majd sok-sok vajjal, pici forró tejjel, finom pürét készítettem. A karalábéból szép kis golyókat vájtam, picit sózott tejszínben megpároltam.
A kagylókról papírtörlővel felitattam a nedvességet, sóztam, borsoztam, és forró olívaolaj plusz vaj keverékén 2-3 percig sütöttem mindkét oldalát, miközben sűrűn locsolgattam.
A tányérra pürét raktam, erre kerültek a kagylók, mellé a karalábé golyók. Kapott egy kis brokkoli morzsát, egy kis pirított hagymát, kevés petrezselymet, és már mehetett is az asztalra.