35 dkg lisztet, 22 dkg vajat vagy margarint, 1 tojás sárgáját és 3 evőkanál cukrot beleteszünk a szeletelő gépbe és jól kidolgoztatjuk vele. (Ha nincs gép kézzel is pár perc) A kész tésztát hűtőbe tesszük. Egy nagy kerek sütőformát kikenünk vajjal, felmelegítjük és 7 evőkanál kristály cukrot karamellizálunk benne. Jól szétfolyatjuk és a karamellre rétegezünk kb. 1 1/2 kg almát, melyet előzőleg megpucoltunk és feldaraboltunk. Megszórjuk jó sok fahéjjal. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk, rásimítjuk, az oldalát jól benyomkodjuk. Késsel megvagdossuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon szép barnára sütjük. Ha készen van ráteszünk egy tányért és kiborítjuk. Melegen és hidegen is egyaránt finom. Gyors és egyszerű.
https://goo.gl/6kT4s3