Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Kapros csirke galuskával

2019. január 30. - Erika Stelázsija

4 db csirkecombot megmosunk, sózzuk, borsozunk és serpenyőben 3 evőkanál olajon mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Tányérra szedjük és a visszamaradt zsiradékon csipet szódabikarbónával megfuttatunk 3 csomag apróra vágott kaprot. Kevés vízzel felengedjük, a húst visszatesszük és addig főzzük míg puha nem lesz. Ekkor behabarjuk 2 evőkanál liszt és 3 evőkanál tejföl keverékével.
4 tojásból pici sóval és annyi liszttel, amennyit a tojás felvesz galuskatésztát készítünk, forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk (deszkáról mint nagyanyáink), majd leszűrjük.
A kapros csirkével forrón tálaljuk.

kapros_csirke_galuskaval.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr1414573512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása