Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Kovászos töltött káposzta

2019. február 11. - Erika Stelázsija

Nagyon szeretjük a kaprot és a káposztát. A kovászos uborka a család kedvence. Gondoltam "összerakok"belőle valamit.

A szokásos módon – bár én nem kenyérrel hanem liszttel készítem – kovászolunk, csak nem uborkát hanem káposztát. Levelet és apró káposztát is. Amikor már megérett kimossuk, a kovászos levet pedig félretesszük.
60 dkg darált húst, 15 dkg előfőzött rizst, egy nagy fej apróra vágott vöröshagymát, 1-2 gerezd reszelt foghagymát, sót, borsot és egy tojást jó alaposan összekeverünk és a káposzta leveleket megtöltjük. A lábas aljára szálas káposztát, erre a töltelékeket, 4-5 darab héjától megtisztított és felkockázott paradicsomot, majd ismét szálas káposztát teszünk. Kevés vizet aláöntve kb.70 percig főzzük.
Világos rántást készítünk 6 evőkanál olajból és 4 evőkanál lisztből, hozzáadunk 2 csomag apróra vágott kaprot és a kovászos lével felengedjük. Jól beforraljuk.
A töltelékeket kiszedjük a lábasból majd a szálas káposztához adjuk a rántást, 3-4 evőkanál tejfölt és ismét felforraljuk. Tányérra téve ráhelyezzük a tölteléket, meglocsoljuk tejföllel és kaporral, valamint paradicsom karikákkal tálaljuk.kovaszos_toltott_kaposzta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr3514608648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmagomba 2019.03.12. 12:15:12

Tökéletes.
A kovászolt káposzta kiváló alapanyag, itt is készül. Egészséges, finom.

Erika Stelázsija 2019.03.19. 17:36:22

@kocsmagomba:

Így igaz, mi is nagyon szeretjük. :)
Erika
süti beállítások módosítása