Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Szalagos fánk baracklekvárral

2019. április 02. - Erika Stelázsija

3 dkg élesztőt elmorzsolunk fél dl langyos tejben, belekeverünk 1 mokkáskanál kristálycukrot és meleg helyen felfuttatjuk. 3 és fél dl langyos tejben elkeverünk 3 ek. cukrot. 50 dkg liszt közepébe mélyedést csinálunk és ebbe beletesszük a megkelt élesztőt, 4 tojás sárgáját, csipet sót, 1 ek. rumot és a cukros tejet. A robotgép dagasztó szárával jól elkeverjük, majd apránként hozzáteszünk 8 dkg olvasztott vajat és addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik. Ez a géppel kb. 5 perc. Letakarjuk és meleg helyen 20-25 percig kelesztjük. Ezután deszkára téve jól átdolgozzuk,majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ezt követően letakarva ismét pihentetjük 20 percig. A fánkok közepét ujjainkkal kicsit alulról meghúzzuk (mélyedést csinálunk a közepébe) s a nem túl forró olajba helyezzük. Fedővel letakarjuk, majd 3-4 perc múlva a fedőt levéve a másik oldalát is megsütjük. Megszórjuk porcukorral és házi baracklekvárral a közepében tálaljuk.

szalagos_fank_baracklekvarral.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr2414714365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása