Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Spárga zölden, fehéren

2019. május 21. - Erika Stelázsija

Egy-egy csomag spárgát megpucolunk, a fehéret zöldséghámozóval, a zöldet pedig megpattintjuk, a végét nem használjuk. ( én azt is megpucoltam, beteszem a fagyasztóba, krémlevesnek ). Egy kg újburgonyát megtisztítunk és forrásban lévő vízbe tesszük. Ha ismét forr, olívaolajos serpenyőbe szedjük, letakarjuk és pirosra sütjük, csak tálaláskor sózzuk.

Egy lábasban sóval, pici cukorral és egy kis friss citromlével vizet forralunk, ebbe kerül először a fehér spárga 5 percre, majd kiszedjük s jön a zöld 3 percre, majd azt is kiszedjük. A levet a felére redukáljuk, vagyis visszaforraljuk.

Amíg ezek készülnek, 5 dkg vajon, 3 evőkanál olajon  megfuttatunk 2 evőkanál lisztet, felengedjük 2 dl tejjel, 3 dl tejszínnel és a blansírozó lével együtt beforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, fél lime levét és egy csokor aprított petrezselymet adunk hozzá. A spárgákkal és a pirosra sűlt burgonyákkal együtt tálaljuk.

d9092d58-1acd-41aa-bd99-1049cced3efe.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr7214842926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása