Hazatérve még mindig érzem a görög ízeket, maradok is ennél.
Egy nagy csirkemellet felkockáztam, megtörölgettem, majd bele forgattam, egy gerezd fokhagyma, egy fél citrom leve, egy mokkáskanálnyi oregánó, csipet bors, három csipet só és két nagy evőkanál olíva olaj keverékébe. Nem kellene, de egy csipet piros paprikával is színeztem. Hagytam állni a hűtőben egy órát, majd kivéve, vízben áztatott pálcikákra tűztem. Előmelegített 180 fokos sütőben, légkeveréssel, 25 perc alatt, félidőben megforgatva, megsütöttem.
Amíg sült, meghámoztam egy nagy kígyó uborkát, kb. egy centiméteres kockákra vágtam, majd ugyanezt tettem egy fél, kissé csípős zöldpaprikával is. Bőven raktam rá Görögországból hozott igazi joghurtot és összekevertem. Csak a tálalás előtt sóztam, borsóztam s tettem az asztalra a frissen sült souvlakival.
Tudom, itthon máshogy készül a tzatziki, nekem mégis ez ízlett eddig a legjobban.
