Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Májgaluskaleves

2019. január 27. - Erika Stelázsija

2 adag csirke aprólékát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és a máj nélkül feltesszük főni. Ha felforrt a habját leszedjük, megsózzuk és beleteszünk 2 sárgarépát, 2 petrezselyemgyökeret , 1/2 zellert , ½ karalábét, egy kelkáposzta levelet, 2 gerezd fokhagymát, egy pici fej vöröshagymát, fél paradicsomot , fél zöldpaprikát, 2-3 fej gombát és 3-4 szem fekete borst. Természetesen a zöldségeket előzőleg megtisztítjuk és megmossuk. Ha minden megpuhult leszűrjük és a zöldséggel valamint a májgaluskával tálaljuk.
A májat ledaráljuk, vagy aprító géppel pépesítjük, hozzákeverünk egy zsemlét, melyet előtte vízben áztattunk és jól kinyomkodtunk. Egy fél apróra vágott vörös hagymát, aprított petrezselymet, 3 evőkanál lisztet, sót, borst, pici majorannát és egy tojást keverünk hozzá, majd egy kis pihentetés után a gyöngyöző (ne forrjon !) levesbe főzzük.

majgaluskaleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr6314591150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása