2 adag csirke aprólékát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és a máj nélkül feltesszük főni. Ha felforrt a habját leszedjük, megsózzuk és beleteszünk 2 sárgarépát, 2 petrezselyemgyökeret , 1/2 zellert , ½ karalábét, egy kelkáposzta levelet, 2 gerezd fokhagymát, egy pici fej vöröshagymát, fél paradicsomot , fél zöldpaprikát, 2-3 fej gombát és 3-4 szem fekete borst. Természetesen a zöldségeket előzőleg megtisztítjuk és megmossuk. Ha minden megpuhult leszűrjük és a zöldséggel valamint a májgaluskával tálaljuk.
A májat ledaráljuk, vagy aprító géppel pépesítjük, hozzákeverünk egy zsemlét, melyet előtte vízben áztattunk és jól kinyomkodtunk. Egy fél apróra vágott vörös hagymát, aprított petrezselymet, 3 evőkanál lisztet, sót, borst, pici majorannát és egy tojást keverünk hozzá, majd egy kis pihentetés után a gyöngyöző (ne forrjon !) levesbe főzzük.