Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Libatepertő

2019. október 07. - Erika Stelázsija

Nem tudom, ki hogyan süti....én megmosom a libanyak bőrét, ami belül jó hájas, nagyobb darabokra vágom és először magasabb, majd közepes fokozaton, lassan sütöm. Amikor már tiszta zsírban úszik, a zsír nagy részét leszűröm, a visszamaradt tepertőre egy fél dl tejet öntök és most már állandó kevergetés mellett addig sütöm, míg a zsír ismét áttetsző lesz. Ez idő alatt a tepertő szép piros színt kap, ismét leszűröm és már ehető is! Jó étvágyat!

img_1264.jpg

img_1263.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5215181566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmagomba 2019.10.08. 11:47:20

Én a tejet kerülöm, mint ördög a tömjénfüstöt. Laktóz. Inkább az elején teszek egy löttyintésnyi vizet a nyersanyaghoz, lassan indítva, mire a víz elpárolog, megfő, aztán megsül. A végén nagyon vigyázok, hogy ne égjen meg a zsír. Ropogós lesz így is.

Erika Stelázsija 2019.10.08. 23:15:25

@kocsmagomba: nekem tej nélkül nem lesz piros!
süti beállítások módosítása