Egy francia jellegzetes ételt hoztam, a neve “tartiflette savoyarde” (a francia Alpok , a Savoie egyszerű embereknek a téli eledele)
Az apróra vágott vörös hagymát és a húsos szalonnát, kevés sonkával megdinszteltem, nyakon öntöttem egy dl fehér borral, s hagytam puhulni.
Tűzálló tálba tettem a felét, főtt új krumplit karikáztam rá, majd megsóztam. Ezt megismételtem, a tetejére is krumpli került, majd nyakon öntöttem 2 dl tejszínnel. Ment a sütőbe, mely 180 fokra volt melegítve és ott maradt vagy 45 percre. Utána kivettem és rápakoltam a francia brei sajt csíkokat, (ami persze nem olyan mint francia “tartiflette/reblochon”) és 200 fokon még 20 percig sütöttem. Igazán különleges ízű vacsora lett belőle, bár eredetileg ez egy téli étel, így nyilván az “ öreg” krumplival majd mást ízt produkál.